Untitled photo

Dit boek toont hoe Middelburg er rond 1900 uitzag en hoe de stad sindsdien is veranderd. Hoewel er veel is veranderd, is juist ook te zien dat er veel gebouwen en plekken zijn verbouwd en/of gerestaureerd met zichtbaar respect voor de rijke historie.

Ik heb als ‘Maneblusser’ (geboren Middelburger, zie pagina 7) bijzonder veel plezier beleefd aan mijn speurtocht naar oude en nieuwe prenten van deze geweldige stad. Ik hoop dat u veel plezier zult beleven aan dit boek.

Middelburg was en is prachtig!Untitled photo
Untitled photo
Untitled photo
Untitled photo
Untitled photo
Untitled photo
Untitled photo
Untitled photo
Untitled photo
Untitled photo
Untitled photo
Untitled photo
Untitled photo

©2017 Lavooij Fotografie

ISBN/EAN: 9789082515619

NUR: 653 Fotografie algemeen

Hard cover, 132 pag., 24x17 cm oblong, kapitaal band, leeslint


Uitgever: Lavooij Fotografie / Lavooij Management BV

KVK Middelburg, nr.: 22051833

BTW-nr.: NL811374567B01

E-mail: hlavooij@gmail.com

Telefoon: 06 53 101 246


In de media

PZC - 08-02-2018

PZC - 29-01-2018


FACEBOOK - WIJ ZIJN DE STAD - 11-11-2017

Ja, daar is 'ie dan! Het boek Middelburg - wat was en is ligt vanaf vandaag in de winkel. Wij mogen van de auteur/fotograaf Harald Lavooij drie exemplaren (t.w.v. 19,50) verloten! Wil je meedoen? Laat dat dan even weten in een reactie onder dit bericht! Of wil je eerst weten wat je kunt verwachten in dit boek? Kijk dan de 'trailer' die Harald maakte, op https://youtu.be/NoQrhPUWOoY.

Het komt er op neer dat Harald vele Middelburgse locaties van rond 1900 afgelopen jaar nog eens heeft gefotografeerd. In het boek worden de foto's van toen en nu naast elkaar gelegd. Superleuk! Dat we van Harald drie exemplaren mogen verloten komt overigens niet helemaal uit de lucht vallen.

We kennen deze man al zo een jaartje of 30, schatten we. In de eerste jaren dat we in Seventy-Seven kwamen zaten we op zaterdag vaak met Harald aan de stamtafel (tafel 1, voor de intimi) en kletsten we honderduit, terwijl we tegelijkertijd de cryptogrammen in de dagbladen probeerden op te lossen. Dat lukte eigenlijk alleen als makker Rob van Hese ook in 't huis was. Die kraakte de puzzels vrijwel altijd. Harald is een telg van de Middelburgse modefamilie Lavooij. Daarover schrijft hij ook iets in het boek. Van de Facebookpagina Middelburg - wat was en is: "In 1900 nam mijn overgrootvader Jacob Lavooij het kledingmagazijn in de Lange Gortstraat over van zijn schoonvader. In de 100 jaren die hierop volgden werd Lavooij Mode befaamd in Middelburg en ver daarbuiten. Zijn zoon Jaap, mijn vader Ton en mijn broer Frank waren tot 2000 de opvolgers, vier generaties Lavooij. Het bedrijf bestaat nog steeds onder dezelfde naam maar is niet meer van een Lavooij." Zijn interesse voor de stad is dus ook al niet verwonderlijk!

Het boek is vanaf vandaag te koop, onder meer bij De Drvkkery. Je kunt het ook direct online bestellen bij Harald zelf, via http://www.lmbv.nl/Boeken-bestelpagina En de disclaimer bij dit bericht? Wij staan zelf ook in dit boek, een 'deel van wij' dan toch :-) Bedankt voor het boek Harald. Graag meeloten!


De Faam, 21-11-2017

De Bode, 29-11-2017Trailer YouTube

Powered by SmugMug Owner Log In